Ételintolerancia Expressz gépi vizsgálat dietetikai konzultációval

Ilyenkor a szervezet „nem tűri” ezen ételek fogyasztását és hevesen tiltakozik ellenük. Az ételintolerancia annyiban tér el az ételallergiától, hogy a tünetek a kiváltó étel elfogyasztása után nem feltétlenül rögtön, hanem akár napokkal vagy hetekkel később jelentkeznek, és súlyosságukat befolyásolja az elfogyasztott étel mennyisége. Az ételintolerancia számos tünet formájában jelentkezhet. Leggyakoribbak a tápcsatorna zavarai, mint hasmenés, székrekedés, haspuffadás, hasi görcsök, hasi fájdalom, bélgyulladás, de jelentkezhet központi idegrendszeri panaszok – például álmatlanság vagy krónikus fejfájás –, bőrproblémák – például ekcéma vagy pattanás –, de akár ízületi gyulladás vagy krónikus hörghurut is. Az ételintoleranciának nincs ismert gyógymódja – a legfontosabb a problémát okozó élelmiszerek azonosítsa, majd azok kizárása étrendünkből. Az ételintoleranciát kiváltó élelmiszerek felmérésnek gyors és praktikus módja az ételintolerancia vizsgálat.

Az Endomedix Ételintolerancia Expressz gépi vizsgálat bemutatása

Az Ételintolerancia Expressz gépi vizsgálat során szakértő asszisztenseink vért vesznek, melyből Genarrayt® Microarray fehérjechip alapú gépi módszerrel mintegy 220 ételféleség kapcsán vizsgáljuk az Ön személyes érzékenységét. A vizsgálat eredményeit – amelyek a vérvételtől számított már 5 munkanapon belül rendelkezésre állnak – szakértő dietetikusunk segít Önnek értelmezni személyes konzultáció keretein belül. Az Endomedix az ételintolerancia gépi vizsgálat specialistája, mindeddig közel 7 ezer ételintolerancia-szűrést végeztünk – többet, mint bárki az országban.

Tudnivalók a vizsgálattal kapcsolatban

Az ételintolerancia-teszt fals negatív eredményt adhat, ha valamilyen élelmiszert hosszabb ideje kihagy az étrendjéből. Ha szigorúbb diétát tart hosszabb ideje (például nem iszik tejet és nem fogyaszt tejtermékeket) akkor mindenképpen legalább 1 hónapig heti több alkalommal terhelni kell a szervezetet, hogy az antitestek termelése megemelkedjen és így valós eredményt kapjon. Gyógyszerek közül csak a szteroidok és immunszupresszáns készítmények befolyásolják az eredményt. Ha ilyen gyógyszereket szed, feltétlenül jelezze a vizsgálat előtt. Az Endomedix Ételintolerancia gépi vizsgálatot nem ajánljuk 5 év alatt, vizsgálatot mivel a kisgyermekek immunrendszere ilyen kis korban még nem fejlődött ki megfelelően. Terhesség fennállása esetén sem javasolt az ételintolerancia vizsgálatok elvégzése, mivel a magzat fejlődő immunrendszere befolyással lehet a kapott eredményekre.

Elszámolás egészségpénztári számlára is

A vizsgálat díja természetesen egészségpénztári számlára is elszámolható – a pontos részletekről kollégáink örömmel adnak felvilágosítást. Az Endomedixszel kapcsolatban álló egészségpénztárak listáját itt találja meg. A további részletekről érdeklődjön számunkon (+36 1 413 2500) vagy vegye fel velünk interneten a kapcsolatot.

Tudnivalók adókedvezmény igénybevételével kapcsolatban

A komplex ételintolerancia laboratóriumi vizsgálat átfogó diagnosztikai eredményt nyújt, amely megalapozza a személyre szóló diéta összeállítását, ezzel az ételintolerancia okozta panaszok megszüntetését, ám a jelenlegi – 2018. elején életben lévő – szabályozás szerint adókedvezmény igénybevételére nem jogosít fel. Lisztérzékenység (gluténérzékenység, cöliákia) esetén az adókedvezményre feljogosító szakorvosi igazolás kiadásának feltétele, hogy az előzetes laboratóriumi vizsgálati eredményt a gyomortükrözéssel elvégezhető vékonybél szövettani vizsgálat (biopszia) is alátámasztja. Laktózérzékenységről szóló szakorvosi igazolás hidrogénkilégzéses vizsgálat(ok) eredménye alapján állítható ki. Utóbbi részletes leírását lásd itt: Adókedvezmény laktózérzékenység esetén – milyen vizsgálatok szükségesek?

Kapcsolódó vizsgálatok

Ugyanezt a vizsgálatot választhatja dietetikai konzultáció nélkül is – ebben az esetben az eredményeket e-mailben bocsátjuk az Ön rendelkezésére, szakértői értékelés nélkül. Ha kedvezőbb árú vizsgálatot szeretne, választhatja az Ételintolerancia gépi vizsgálatot, amelynél a vizsgálat módja és a kapott eredmények részletessége megegyezik az Expressz vizsgálatéval, azonban az eredményeket később, legfeljebb a vérvételtől számított 15 munkanapon belül bocsátjuk rendelkezésre. Mint az ország egyik legrégebbi és legnagyobb gasztroenterológiai magánorvosi hálózata, az Endomedix tapasztalt orvosai és dietetológus szakértői szükség esetén szakorvosi konzultációval és diétás tanácsadással is rendelkezésére állnak.

Ételintolerancia Expressz gépi vizsgálat dietetikai konzultációvalaz alábbi központjainkban érhető el

Orvosaink, akik ezt a vizsgálatot végzik

Foglaljon időpontot hozzánk!

Budapesti, debreceni, dombóvári, miskolci, szolnoki és veszprémi központunkba bejelentkezhet munkanapokon, hétfőtől péntekig 09:00-17:00 között az (1) 413-2500 telefonszámon, vagy az interneten – egyes vizsgálatokra időpontfoglalással is! Győri, gyulai, siófoki és mohácsi központunkba a helyi kollégáknál jelentkezhet be telefonon. Túl bonyolult? Lásd telefonkönyv vagy kérjen visszahívást!

Online időpontfoglalás

Elszámolás egészségpénztári számlára is

A vizsgálat díja természetesen egészségpénztári számlára is elszámolható – a pontos részletekről kollégáink örömmel adnak felvilágosítást. Az Endomedixszel kapcsolatban álló egészségpénztárak listáját itt találja meg.

A további részletekről érdeklődjön számunkon (+36 1 413 2500) vagy vegye fel velünk interneten a kapcsolatot.