H2-kilégzési teszt

A H2, avagy hidrogén kilégzési teszt egy speciális vizsgálat, amely speciális műszerrel felszerelt centrumokban végezhető el.

A H2, avagy hidrogén kilégzési teszt több betegség és érzékenység kimutatására is alkalmas a vizsgálat során alkalmazott tesztanyagtól függően. Ezt a vizsgálatot az Endomedix budapesti (XIII. kerület)debrecenidombóvárigyulaisiófoki és szolnoki szakorvosi központjában egyaránt elérheti. További információért és időpont foglalásért hívja a 06 (1) 413-2500 telefonszámunkat!

Tudnivalók a laktózintolerancia adókedvezményről

Az adókedvezményre feljogosító szakorvosi igazolás kiadásának feltétele 2018. elején a laktózérzékenység esetén a gyógyítható bélfertőzést kizáró negatív laktulóz H2 kilégzési teszt, majd ezt követően pozitív laktóz H2 kilégzési tesztEnnek orvosszakmai magyarázatát itt találja meg.

H2 kilégzési teszt fruktózzal

fruktózzal végzett h2 kilégzési teszt során a fruktózintolerancia, avagy gyümölcscukor-intolerancia mutatható ki. Ha gyümölcsfogyasztást követően rendszeres, kellemetlen tüneteket – görcsös hasi fájdalmat, hányingert, hányást, haspuffadást vagy hasmenést – tapasztalunk, akkor érdemes utánajárni annak, hogy panaszainkat nem fruktózintolerancia okozza-e.

H2 kilégzési teszt laktózzal

laktózzal végzett h2 kilégzési teszt a laktózintolerancia, avagy tejcukor-érzékenység kimutatására alkalmas. Laktózt – azaz tejcukrot – elsősorban a tejek és tejtermékek tartalmaznak, de számos más élelmiszerben is előfordulhat. Ezt a vizsgálatot akkor érdemes elvégeztetni, ha a tejtermékek fogyasztását követően kellemetlen hasi tüneteket tapasztalunk (hasfájás, haspuffadás, bélgörcsök…).

H2 kilégzési teszt laktulózzal

laktulózzal végzett h2 kilégzési teszt segítségével a a vékonybélben kórosan elszaporodott baktériumok – azaz a kontaminált vékonybél szindróma – állapítható meg indirekt módon.

Készüljünk fel azonban arra, hogy ezek a vizsgálatok akár 180 percig is tarthatnak, továbbá a vizsgálatot megelőzően bizonyos speciális étkezési szokásokat is be kell tartanunk – további részleteket erről az egyes vizsgálatoknál talál.

Hidrogén-kilégzési teszt – fructose (3 óra)

Ha gyümölcsfogyasztást követően rendszeres, kellemetlen hasi tüneteket tapasztalunk, akkor érdemes utánajárni annak, hogy panaszainkat nem fruktózintolerancia okozza-e

Hidrogén-kilégzési teszt – lactose (3 óra)

A laktózintolerancia megállapításának egyszerű, fájdalommentes módja az ún. H2-, azaz hidrogén-kilégzési teszt elvégzése.

Hidrogén-kilégzési teszt – laktulóz (3 óra)

Ez a vizsgálat a laktulózzal való terhelés hatására keletkező hidrogént mutatja ki a kifújt levegőből, műszeres úton.

Foglaljon időpontot hozzánk!

Budapesti, debreceni, dombóvári, miskolci, szolnoki és veszprémi központunkba bejelentkezhet munkanapokon, hétfőtől péntekig 09:00-17:00 között az (1) 413-2500 telefonszámon, vagy az interneten – egyes vizsgálatokra időpontfoglalással is! Győri, gyulai, siófoki és mohácsi központunkba a helyi kollégáknál jelentkezhet be telefonon. Túl bonyolult? Lásd telefonkönyv vagy kérjen visszahívást!

Online időpontfoglalás