Mikrobiom teszt az otthona kényelméből

Az egészséges bélflóra (bél mikrobiom) a jóléte alapja, melynek kielemzését akár a saját otthonából is kezdeményezheti. Kényelmes, gyors és teljesen diszkrét.


Az Endobiom orvosi kiértékelését, illetve pácienseink kezelését, étrendjének, életmódjának megváltoztatását az Endomedix, Magyarország piacvezető magán gasztroenterológiai szolgáltatójának gasztroenterlógusai, dietetikusai végzik.

Endobiom – Bél Mikrobiom Vizsgálat

Tesztelje otthona kényelméből a bélflóráját egy átlátható és egyszerűen követhető útmutatás kíséretében. A csomag mindent tartalmaz, ami a széklet genomikai vizsgálatához (SGT) szükséges.

 

Az otthoni mintavétel rendkívül egyszerű és a rendelői mintavétellel azonos minőségű eredményt ad.  Az eredményt és a személyre szóló ajánlásokat magyar nyelven küldjük Önnek a laborelemzés végeztével.

Az eredeti ár: 119 000 Ft.A jelenlegi ár: 97 990 Ft.

  • Eredménye elkészülte után kollegáink keresni fogják időpontot egyeztetni a konzultációhoz.

Product total

Options total

Grand total

MIÉRT TESZTELJEN?

Jobb megelőzni, mint megszenvedni

immunsystem

Erős immunrendszer

Az egészséges bélflóra
a mindennapi működésének mozgatórugója.

mental-health

Mentális egészség

Az emésztőrendszerében élő mikrobiomák az agyi működésére is hatással vannak.

body-weight

(Egyen)súly

A nem optimális bélflóra
háztartás jelentős súlyproblémákhoz vezethet.

energy

Fittség & Energia

A bélflóra mikrobiomja az energia- gyárának dolgozói. Ha rossz táp- anyagot kapnak, „belassul az üzem”.

skin-health

A bőre egészsége

A bélflóra állapota már a bőrén is meglátszik, ezért is fontos, hogy elvégezze a mikrobiom tesztet.

Pár kórkép, amikor érdemes lehet tesztelni

weight

Elhízás

diabetes

2-es típusú cukorbetegség

insulin

Inzulinrezisztencia

sleep

Alvászavarok

mood

Hangulatzavarok

skin

Bőrgyógyászati betegségek

stomach

Gyulladásos bélbetegség

heart

Szív-érrendszeri betegségek

brain

Neurodegeneratív kórképek

Videós bemutató - Az egészséges bélflóra nyomában

Csak egy minta kell és megmondjuk, milyen ember is Ön

Nem véletlen a mondás: az vagy, amit megeszel. Minden ember más és más, így mindenkinek különbözik a mikrobiomja. A bélflóra teszt pedig közel 1500 baktérium azonosításával meg tudja mondani, hogy ki is Ön és hogyan kellene élnie.

Mielőtt dönt

A bélflóra felborulásának hasonló tünetei lehetnek, mint más gasztroenterológiai betegségeknek. Ha nem biztos benne, hogy nem más a gond, akkor javasoljuk, hogy előbb konzultáljon orvosainkkal.

 

A vizsgálatot követően pedig mindenképp egyeztessen dietetikus vagy gasztroenterológus munkatársainkkal, mert szükséges az orvosi rálátás arra, hogy beépítsen egy terápiát az életébe.

Annyira egyszerű, hogy mintát vehetnének róla

A széklete ellenőrzését a laborpartnerünk végzi, Önnek csupán annyi dolga van, hogy elküldi a mintát számunkra az alábbi lépések szerint:

endobiom-number1

Az Endobiom csomagja tartalmaz egy elemzőkészletet útmutatóval, egy mintatartályt tartósító folyadékkal, egy székletgyűjtőt és egy előre fizetett visszaküldési borítékot.

endobiom-number2

Az útmutató segítségével gyűjtse
be a székletmintát az otthonában. Miután ez megtörtént, küldje vissza nekünk az előre fizetett borítékban.

endobiom-number3

Az elküldött minta kiértékelését a Bécsi Orvostudományi Egyetem laboratóriumának munkatársai végzik DNS szekvenálással. 

endobiom-number4

A kiértékelést egy személyre szabott PDF dokumentumban kapja meg az általa megadott email elérhetőségre.

Dr. Szabó Krisztina

Belgyógyász-gasztroenterológus

Endomedix Debrecen & online konzultáció

Kérdése van?

Dr. Szabó Krisztina mikrobiom szakértőnk válaszol Önnek!

ISO megfelelőség:

A bél mikrobiom 95%-ban bélbaktériumokból áll. Ezek a baktériumok döntő szerepet játszanak abban, hogy hogyan érezzük magunkat, és abban is, hogy mennyire vagyunk egészségesek. Születésünktől kezdve edzik az immunrendszert , és alapvetően befolyásolják számos súlyos betegség kialakulását, mint például az irritábilis bél szindróma, a szivárgó bél szindróma, a cukorbetegség, az elhízás, a Parkinson-kór, sőt a vastagbélrák. Az Endobiom bélmikrobiom elemzés az Endomedix életmód terméke, amely a legmodernebb technológiákat, intelligens algoritmusokat és a legújabb tudományos publikációkat használja a mikrobiom jelentés elkészítéséhez. Az Endobiom elemzés a Bécsi Orvostudományi Egyetemmel és partnereivel együttműködve világszerte az egyetlen, az ISO 13485 és az ISO 9001 szerint kétszeresen tanúsított mikrobiom termék.

Ez döntő fontosságú, és az elemzés minőségét jelzi. A termék biztonságának biztosítása érdekében az Endomedix olyan minőségirányítási rendszerrel rendelkezik, amelyek megfelelnek a vonatkozó követelményeknek, és optimalizálja a folyamatokat, hogy a kockázatok és hibák elkerülhetők vagy a lehető legkisebbre csökkenthetők legyenek. Az ISO 13485 szabályozza az orvostechnikai eszközök gyártóinak minőségirányítási rendszerére vonatkozó követelményeket, így biztosítva az orvostechnikai eszközök fejlesztésének, gyártásának és forgalmazásának magas színvonalát. Az ISO 9001 garantálja a termék folyamatos fejlesztését, valamint annak oltalmazását. Az Endobiom analízis innovációja az új-generációs DNS elrendezés (NGS) és a mikrobiom, ill. emberi szervezet kölcsönhatásáról szóló, növekvő tudásbázis egyedi kombinációja.

Gyakori kérdések:

A rendelés leadását és online bankkártyás kifizetését követően összecsomagoljuk és számlázzuk a mikrobiom tesztet, majd futárszolgálattal feladjuk az előre megadott szállítási címre vagy a kiválasztott GLS csomagpontra. A szállítás 2-3 munkanapot vesz igénybe.

Amint a minta beérkezik a bécsi laborpartnerünkhöz, onnantól számítva 4-5 hétre van szükségük a kiértékeléshez. Amint megvan az eredmény, úgy azt e-mailben fogjuk elküldeni.

Az eredmény elküldését követő pár napon belül, ügyfélszolgálatos kollégáink felveszik veled a kapcsolatot és segítenek az időpontfoglalásban.

Mindkét esetben azt tanácsoljuk, hogy a szteroid/antibiotikum szedését követően várj egy hónapot és csak utána végezd el a tesztet.

Amennyiben szigorú diétát tartasz, javasoljuk, hogy függeszd fel, várj egy hónapot, és utána végezd el a tesztet. Kivételt képeznek azok az esetek, amikor valakinek alapbetegség miatt szükséges speciális diétát tartania (pl.: diabétesz, cöliákia, veseproblémák stb.). Ilyen esetekben a diétát természetesen folytasd, de a teszt elvégezhető. Ha azonban valaki önszántából, nem orvosi utasításra tart diétát, például fogyókúra céljából, akkor javasoljuk, hogy a tesztet a diéta befejezése után legalább 1, de inkább 3 hónappal végezze el.

Nem, gyerekek esetében nem ajánljuk a teszt elvégzését, mivel ebben az életkorban a bél mikrobiom összetétele még folyamatosan változik.