Új rendelő Debrecenben

Új, gasztroenterológiai rendelőt adtak át kedden Debrecenben. A Nyugati utca 28. szám alatt található Endomedix központ célja, hogy megkönnyítse az olyan betegségek megelőzését, kiszűrését, illetve ellátását, mint például a vastagbélrák, a laktóz- vagy fruktózintolerancia.

Az átadón dr. Takáts Alajos, a budapesti székhelyű, Endomedix igazgatója elmondta, hogy az eddig hat rendelővel (Budapest, Gyula, Győr, Miskolc, Siófok, Veszprém) és további vérvételi pontokkal bíró cég korábban is próbált már Debrecenben központot nyitni, ám akkor ez nem sikerült. Az előzetes felmérések alapján viszont most jó eséllyel szükség lesz rájuk, révén az endoszkópos vizsgálatok esetében igen hosszúak a várólisták.

Dr. Szegedi László, a debreceni intézet vezetője kifejtette, hogy fő profiljukba a vastagbélrák szűrése tartozik (amely a legkorszerűbb műszerekkel zajlik), de emellett gyomortükrözést, polipeltávolítást, ételintolerancia- és szövettani vizsgálatokat is végeznek.

A bejelentkezés a cég budapesti telefonközpontján keresztül történik. Szegedi László külön kiemelte, mivel a vastagbélrák sajnos igen sűrűn előforduló betegség, így az ötven év körüli lakosságnak mindenképpen javasolt szűrésre mennie.