Dr. Novák János Ph.D.

Dr. Novák János Ph.D.

Orvosigazgató, főorvos
Belgyógyász-gasztroenterológus
Endomedix Gyula

Orvosigazgató, belgyógyász-gasztroenterológus, Endomedix Gyula

Orvosigazgató, főorvos
Belgyógyász-gasztroenterológus
Endomedix Gyula
Dr. Novák János a gyulai Endomedix Diagnosztikai Központ orvosigazgatója, belgyógyász-gasztroenterológus főorvosa, címzetes egyetemi docens.

Novák doktor keddenként 16 és 18 óra között rendel az Endomedix gyulai központjában. Vizsgálatra közvetlenül nála jelentkezhetnek hétköznaponként 10-14 óra között a +36-30-995-0319 számon. Gyulai Központunkba online jelentkezés sajnos nem lehetséges.
Dr. Novák János Ph.D szakmai végzettségei
-Szegedi Orvostudományi Egyetem, Általános Orvosi Szak (1970)
-Belgyógyászati szakvizsga (1989)
-Gasztroenterológiai szakvizsga (1993)
-Ph.D fokozat gasztroenterológiában (2003)
-Szeged Phare Program, Egészségügyi Manager (2004)

Dr. Novák János Ph.D szakmai tapasztalatai
-Címzetes Egyetemi Docensi, SZTE Általános Orvosi Szak (2013)
-Osztály Vezető Főorvos (2001-)
-Főorvosi kinevezés (1999)
-Adjunktusi kinevezés (1996)
-Belgyógyász, gasztroenterológus, Gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház III. számú Gasztroenterológiai profilú általános Belgyógyászati osztálya (1985-)

Dr. Novák János Ph.D országos szakmai tisztségei
-Tag, Magyar Vastagbélrák szűrési bizottság
-Tag, American Society of Gastrointestinal Endoscopy (2007-)
-Tag, European Society of Gastrointestinal Endoscopy (2007-)
-Vezetőségi tag, Magyar Belgyógyász Társaság – Decentrum (2006-)
-Vezetőségi tag, Magyar Gasztroenterelógiai Társaság – Colon Szekció (2005-)
-Vezetőségi tag, Magyar Gasztroenterelógiai Társaság (2001-)

Dr. Novák János Ph.D tudományos munkája
A gasztroenterológia a manualitás mellett az elméleti tudás folyamatos bővítését is megköveteli. Ennek érdekében Dr. Novák János Ph.D számos külföldi és belföldi tanulmányi úton illetve konferencián és gyakorlati képzésen vett részt, ahol a tudomány legújabb eredményeit ismerhette meg. Törekedett arra, hogy ezeken a fórumokon aktív résztvevő legyen, a megtartott közel 200 szakmai és továbbképző előadás is ezt tükrözi. Az előadások témái, főleg a gyomor-bélrendszer betegségeinek diagnosztikájával és gyógyításával volt kapcsolatos. Első szakmai közleménye az Anaesth. Int. Th . lapban jelent meg (1991). Kovách Arisztid professzor Úr instrukciói alapján shock-os betegek májperfuziós viszonyait vizsgálta, az eredményeket Stockholmban és 1994-ben a berlini Stieglitz symposiumon ismertette, a nemzetkőzi szakmai tekintélyekből álló elnökség munkáját külön díjjal jutalmazta. Kiemelt témaköre egy ritka immunkomplex betegség, a Schönlein-Henoch purpura gastrointestinális manifesztációinak vizsgálata, közleményei és előadásai e témakörben csoportosulnak. Ritka betegségről lévén szó a hazai mellett a nemzetközi szakmai lapok is közölték az e témakörben kifejtett tudományos eredményeit. Mostanáig több mint 60 publikációja jelent meg kül-és belföldi szaklapokban, Kumulativ impact factora: 117,1338. Citációs indeex: 129. RG score-a:32,06. Több mint 200 előadást tartott. Több külföldi tanulmány úton vett részt (pl: USA, Nagy-Britannia, Németország, Kanada, Kína stb). 2003-ban védte meg a thesiseit a Debreceni Egyetemen, témavezetője Prof Sipka Sándor, programvezetője Prof Szegedi Gyula volt.

Dr. Novák János Ph.D szakmai specializációja
Dr. Novák János Ph.D több mint 30 éves belgyógyászati, ezen belül főleg gasztroenterológiai profil gyakorlattal rendelkezik, e specialitásnak országosan elismert szakembere, az általános belgyógyászati megbetegedések diagnosztikájában és kezelésében rendelkezik komoly jártassággal.

Online időpontfoglalás