Dr. Pécsi Gyula

Dr. Pécsi Gyula

Orvosigazgató, főorvos
Belgyógyász-gasztroenterológus
Endomedix Győr

Orvosigazgató, belgyógyász-gasztroenterológus, Endomedix Győr

Orvosigazgató, főorvos
Belgyógyász-gasztroenterológus
Endomedix Győr
Dr. Pécsi Gyula a győri Endomedix Diagnosztikai Központ orvosigazgatója, belgyógyász-gasztroenterológus főorvosa. A vizsgálatokra bejelentkezhetnek a 06-30-642-2333 és 06-20-4367664 telefonszámokon, munkanapokon 10-14 illetve 17-18 óra között. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a folyó vizsgálatok miatt nem mindig tudjuk azonnal felvenni a telefont – ezért előre is elnézésüket kérjük! Győri központunkba online jelentkezés sajnos nem lehetséges.
Dr. Pécsi Gyula szakmai végzettségei
-Pécsi Orvostudományi Egyetem, Általános Orvos Szak (1984)
-Belgyógyászati Szakvizsga (1989)
-Gasztroenterológiai szakvizsga (1991)

Dr. Pécsi Gyula szakmai tapasztalatai
– Osztályvezető főorvos, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr, Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztály

Dr. Pécsi Gyula országos szakmai tisztségei
-7 tagú választott vezetőség tagja, Magyar Gasztroenterelógiai Társaság – Colon Szekció
-7 tagú választott vezetőség tagja, Magyar Gasztroenterelógiai Társaság – Endoszkópos Szekció
-Vezetőségi tag, Veszprémi Egyetemi Akadémiai Bizottság (VEAB), Gasztroenterológiai Munkacsoport

Dr. Pécsi Gyula tudományos díjai
-Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, a Karolina Kórház Gasztroenterológiai Osztály létrehozásáért, és 10 éve Mosonmagyaróvár lakossága érdekében végzett áldozatos gyógyító munka elismeréseként Mosonmagyaróvár kiváló egészségügyi dolgozó díj (2018)
-Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Nyári László nívó-díj (2007)
-Orvosi Hetilap, Markusovszky díj, a „Endoscopon keresztül végzett pH mérés a gyormorban és a duodenumban” közleményért (1990)
-Magyar Belgyógyász Társaság, Dunántúli Szekció, Fiatalok Fóruma, legjobb előadás díja (1986)

Dr. Pécsi Gyula szakmai specializációja
Dr. Pécsi Gyula fő szakmai tevékenységét a belgyógyászaton belül a gasztroenterológiai betegségek diagnosztizálása, kezelése és endoszkópos műtétei képezik. 1986 óta végez endoszkópos vizsgálatokat. 1987-ben nevéhez fűződik a Győr-Moson-Sopron megyében végzett első endoszkópos vérzéscsillapítás elvégzése, majd annak széleskörű bevezetése és elterjesztése. A nyelőcső, a gyomor, a patkóbél, a végbél és vastagbél, az epeutak és a hasnyálmirigy területén évente átlagosan 1500 diagnosztikus és műtéttel egybekötött endoszkópiát végez. A végbél és vastagbél polypok endoszkópos műtéteinek körében, évente 1000 feletti emésztőszervi endoszkópos műtét történik az általa vezetett osztályon. Az elmúlt években több vastagbél rák szűrő program szervezésében, koordinálásban és aktív végrehajtásában vett részt. Emellett fontos területe a lisztérzékenység, illetve a májbetegségek diagnosztizálása és gyógyítása.

Dr. Pécsi Gyula tudományos munkája
Dr. Pécsi Gyula szakmai tevékenységéről 4 könyvrészletben és 17 közleményben és 67 idézhető absztraktban is beszámolt. Előadóként, üléselnökként rendszeres résztvevője a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Nagygyűléseinek, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Colon Szekciója és a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos szekciója üléseinek. Az európai (ESGE) és az amerikai (ASGE) gasztroenterológiai társaságok éves nagygyűlésein, továbbképző tanfolyamain rendszeren részt veszt. Magyarországi és európai endoszkópos műtéteket élőben bemutató, továbbképző konferenciákon több alkalommal mutatott be endoszkópos polypectomiát, vérzéscsillapító endoszkópos beavatkozást, valamint tápcsatornai szűkületek endoszkópos tágító kezelését gasztroenterológus kollégáknak. Rezidensek, családorvosok, belgyógyász és gasztroenterológus szakorvos jelöltek képzésében tutorként vesz részt. II és III. fázisú klinikai vizsgálatokban principal investigatorként dolgozik munkatársaival.

Online időpontfoglalás