Dr. Suga Boglárka

Dr. Suga Boglárka

Gasztroenterológus szakorvos
Endomedix Budapest

Gasztroenterológus szakorvos, Endomedix Budapest

Gasztroenterológus szakorvos
Endomedix Budapest
Általános orvosi diplomámat 2017-ben szereztem a Debreceni Egyetemen. A gasztroenterológia már egyetemi éveim elején megfogott, mind az endoszkópos beavatkozások lehetősége, mind a dinamikusan fejlődő elméleti része. Egyetemi tanulmányaim során több alkalommal voltam helyezett mind TDK-n és OTDK-n is gasztroenterológiai témában, közreműködő kutatóként több cikkemet is publikálték, valamint ezen évek alatt a klinikai tanulmányok világát is felfedeztem. 2017 óta dolgozom a ÉPC-Honvédkórház Gasztroenterológiai osztályán, ahol tercier központú ellátóként szinte minden lehetséges gasztroenterológiai betegséggel találkozhattam és lehetőségem volt mind felső-és alsó tápcsatornái tükrözések, kapszula endoscopiák, májbiopsziák elsajátítására. 2022-ben tettem gasztroenterológiai szakvizsgát, tagja vagyok a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának, a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak.

A hepatológiai- és bélrendszeri panaszok mellett fontosnak tartom a problémák lelki hátterének felderítését és ezek mielőbbi feltárását/ kezelését, akár más szakemberek bevonásával. Jelenleg magyarországon sajnos a nem megfelelő táplálkozás és testmozgás hiánya sok gasztroenterológiai probléma háttere, így a konzultációk során fókuszban tartom a prevenciót és az egészségtudatosság átadását.

Az egész gasztrointesztinális traktus vizsgálatakor a jelenlegi szakmai ajánlásokat figyelembe véve vizsgálom a betegeket. Fontosnak tartom a beteggel való bizalom kiépítését mind az endoscopia előtt, majd utána is, tekintettel arra, hogy ha bármilyen elváltozást találtunk, vagy a beteg panaszait a látott kép nem magyarázza, a páciens ne maradjon rendszeres kontroll nélkül.

Online időpontfoglalás