Testösszetétel meghatározás dietetikusi kiértékeléssel

Mi értelme van egy fogyókúrának, ha hatására a test izomtömegéből történik a vesztés? A világon semmi! Sőt károsabb, mintha nem változna a testsúly! De ugyanez fordítva is igaz. Gyakran hallani olyat alultápláltság esetén, hogy igyon sok cukros teát és egyen szalonnát! Sajnos ez ennél kicsit összetettebb kérdés, ha kizárólag a zsírtömeg gyarapodását érjük el egy kórosan alacsony testsúllyal rendelkező személy esetében, azzal nagyobb kárt tehetünk, mintha maradt volna minden az eredetiben. A szervezetünk egyensúlyra vágyik és arra törekszik! A zsír- és izomtömegnek egymáshoz arányosan kell jelen lennie az egészség megtartásához, helyreállításához.

Vizsgálat bemutatása

A vizsgálat a testösszetétel mérésre és nyomonkövetésre napainkban leginkább alkalmasnak tartott Bio Impedancia Analizátorral történik. A mérést megelőzően a testmagasság, az életkor és a nem megadására van szükség, az egészen pontos eredmény meghatározása, és az ideális referencia értékek beállítása érdekében. A vizsgálat fájdalommentes és csupán néhány percet vesz igénybe.

Tudnivalók a vizsgálattal kapcsolatosan

A mérés a szervezetbe ültetett szívritmus – szabályozó (pacemaker), illetve fennálló várandósság esetén nem javasolt! Kérjük, hogy a vizsgálatot megelőzően az alábbiakat szigorúan tartsák be, mert így lehetünk biztosak abban, hogy az eredmények a valóságot tükrözik. Amennyiben az alábbi feltételek nem adottak, abban az esetben a mérés kivitelezhető, azonban nyomonkövetés esetén lehetetlenné teszik a változások megítélését.
  • A vizsgálatot megelőző napon az Ön számára átlagosnak tekinthető fizikai aktivitásnál nagyobb megterhelést ne végezzen!
  • A mérést megelőzően 8 órával ne egyen és ne fogyasszon folyadékot! Éhgyomorra érkezzen a rendelőbe!
  • A vizsgálatot megelőzően látogasson el a mosdóba és ürítse vizeletét!
  • A mérést, a precizitás és a nyomonkövethetőség érdekében fehérneműben végezzük!

A vizsgálat eredménye

A kapott eredményeket, a nemre, életkorra specifikus ideális értékekkel való összehasonlítás során szakember értékeli és ismerteti Önnel. Az elérendő célt közösen határozzák meg. A vizsgálat eredményeit szemléletes kiértékelő lapon viheti magával, mely tökéletes támpontot és motívációt nyújt a későbbi kontroll vizsgálatok idején.

Miért válassza az Endomedix Testösszetétel mérését?

Az Endomedix a gasztroenterológia specialistája, mintegy 50 gasztroenterológus, sebész, belgyógyász és onkológus szakorvost foglalkoztatunk, akik évente több ezer gasztroenterológiai vizsgálatot végeznek – így dietetikus kollégáinkat egyedülálló szakmai háttér segíti.

Elszámolás egészségpénztári számlára is

A vizsgálat díja természetesen egészségpénztári számlára is elszámolható – a pontos részletekről kollégáink örömmel adnak felvilágosítást. Az Endomedixszel kapcsolatban álló egészségpénztárak listáját itt találja meg. A további részletekről érdeklődjön telefonszámunkon (+36 1 413 2500) vagy vegye fel velünk interneten a kapcsolatot.

Kapcsolódó vizsgálatok

Tisztázatlan gyomor- és hasi panaszok esetén feltétlenül ajánljuk, hogy keresse fel szakavatott gasztroenterológus orvosaink egyikét gasztroenterológiai konzultáció céljából. Az Endomedix az ország vezető gasztroenterológiai magánszolgáltatója, így központjaink az ország számos pontján megtalálhatók. Ha gyakran küszködik haspuffadással, hasmenéssel, székrekedéssel, fejfájással, bőrproblémákkal, akkor érdemes lehet ételintolerancia vizsgálatot elvégeztetnie, ugyanis panaszai hátterében akár ételintolerancia is állhat.

Testösszetétel meghatározás dietetikusi kiértékelésselaz alábbi központjainkban érhető el

Orvosaink, akik ezt a vizsgálatot végzik

Szandavári Fanni

Dietetikus, Endomedix Budapest XIII.

20 000 Ft

Foglalás

Foglaljon időpontot hozzánk!

Budapesti, debreceni, dombóvári, miskolci, szolnoki és veszprémi központunkba bejelentkezhet munkanapokon, hétfőtől péntekig 09:00-17:00 között az (1) 413-2500 telefonszámon, vagy az interneten – egyes vizsgálatokra időpontfoglalással is! Győri, gyulai, siófoki és mohácsi központunkba a helyi kollégáknál jelentkezhet be telefonon. Túl bonyolult? Lásd telefonkönyv vagy kérjen visszahívást!

Online időpontfoglalás

Elszámolás egészségpénztári számlára is

A vizsgálat díja természetesen egészségpénztári számlára is elszámolható – a pontos részletekről kollégáink örömmel adnak felvilágosítást. Az Endomedixszel kapcsolatban álló egészségpénztárak listáját itt találja meg.

A további részletekről érdeklődjön számunkon (+36 1 413 2500) vagy vegye fel velünk interneten a kapcsolatot.