Végbéltükrözés szakorvosi konzultációval

Az eszközt a végbélbe vezetve speciális műszer segítségével a gumigyűrűt a vénatágulatra helyezzük. Az aranyér a leszorítás következtében elhal, varr, majd heg képződik. A leszáradt szövetrészlet 5-7 nap múlva spontan távozik. A gumigyűrű felhelyezése néhány percet vesz igénybe, melyet átmenetileg feszítő érzés kísérhet. Egyszerre egy (vagy két) aranyér kezelhető. Az ismételt kezelések között legalább két hétnek kell eltelnie. A kezelések száma az adott helyzet függvénye, általában 2-3 alkalom. A beavatkozást követően a végbél körül 1-2 napon át feszülő érzés jelentkezhet.

A vizsgálat bemutatása

Az anoszkópia konzultáció során gasztroenterológus szakorvosunk alaposan megismeri a beteg panaszait és kórelőzményét, szükség szerint általános fizikális vizsgálatot végez. Sor kerül a végbél vizsgálatára. Ennek első lépése az előkészítés, amikor is a végbél tisztítása céljából a beteg speciális hashajtó készítményt kap (LaxaClean), amelynek hatására a végbél kb. 10-15 perc alatt kitisztul. Ezt követi a fizikális vizsgálat, amely jellemzően nem fájdalmas, viszont némileg kényelmetlen érzést keltő beavatkozás. Az orvos gumikesztyűben ujjal körkörösen végigtapintja a végbél falát, ezzel 8-10 cm-ig észreveheti a tapintható kóros elváltozásokat, vérzést, megítéli a záróizom tónusát. Ezt követi az anoszkópia, ilyenkor az orvos egyszerhasználatos cső alakú eszközt vezet a végbélbe. Kb 10-15 cm-ig áttekinti a végbelet és megvizsgája az aranyerek méretét, elhelyezkedését, megítéli azt, hogy milyen kezelési forma alkalmazható.

Nodus gyűrűzés

Az anoszkópia során sor kerülhet legfeljebb 2 gyűrű felhelyezésére is. Ezt lehetséges már az első konzultáció alkalmával is, vagy a beteg kérésére későbbi időpontban.

Kontroll anoszkópia

Amennyiben gyűrűzésre kerül sor, legkésőbb 1 héttel később szükséges kontroll anoszkópia elvégzése is. Ennek díját lásd központunk árlistájában.

Tudnivalók a vizsgálattal kapcsolatban

A vizsgálat díja nem tartalmazza a nodus gyűrű elhelyezésének díját.

Elszámolás egészségpénztári számlára is

A vizsgálat díja természetesen egészségpénztári számlára is elszámolható – a pontos részletekről kollégáink örömmel adnak felvilágosítást. Az Endomedixszel kapcsolatban álló egészségpénztárak listáját itt találja meg. A további részletekről érdeklődjön számunkon (+36 1 413 2500) vagy vegye fel velünk interneten a kapcsolatot.

Végbéltükrözés szakorvosi konzultációvalaz alábbi központjainkban érhető el

Orvosaink, akik ezt a vizsgálatot végzik

Prof. Dr. Kupcsulik Péter Ph.D FACS

Sebész, gasztroenterológus, Endomedix Budapest

46 000 Ft

Foglalás

Foglaljon időpontot hozzánk!

Budapesti, debreceni, dombóvári, miskolci, szolnoki és veszprémi központunkba bejelentkezhet munkanapokon, hétfőtől péntekig 09:00-17:00 között az (1) 413-2500 telefonszámon, vagy az interneten – egyes vizsgálatokra időpontfoglalással is! Győri, gyulai, siófoki és mohácsi központunkba a helyi kollégáknál jelentkezhet be telefonon. Túl bonyolult? Lásd telefonkönyv vagy kérjen visszahívást!

Online időpontfoglalás

Elszámolás egészségpénztári számlára is

A vizsgálat díja természetesen egészségpénztári számlára is elszámolható – a pontos részletekről kollégáink örömmel adnak felvilágosítást. Az Endomedixszel kapcsolatban álló egészségpénztárak listáját itt találja meg.

A további részletekről érdeklődjön számunkon (+36 1 413 2500) vagy vegye fel velünk interneten a kapcsolatot.