A 2007-ben alapított Endomedix Kft. az ország egyik vezető gasztroenterológiai magánorvosi szolgáltatója. Az ország 9 pontján megtalálható Endomedix központokban a gasztroenterológiai szolgáltatások széles köre elérhető a konzultációktól egészen az olyan komplex, összetett beavatkozásokig, mint az altatásban végzett gyomor- és vastagbéltükrözések.

Az Endomedix közismert egészségvédelmi és megelőző programjairól is, a vállalkozás otthoni vastagbélrákszűrési programjában eddig mintegy 9.600 beteg vett részt.

Az Endomedix emellett megkérdőjelezhetetlen vezető szerepet tölt be a hazánkban végzett ételintolerancia vizsgálatok terén – mindeddig több, mint tízezer beteget vizsgáltunk gépi ételintolerancia vizsgálatunk keretében – többet, mint az Endomedix összes versenytársa összesítve.

Az ételintolerancia terén elért szakmai tapasztalatainkra alapozva új fejlesztési területek felé vettük az irányt, így a GINOP-2.1.2 pályázaton történő sikeres szereplést követően 2018. márciusában egy új, innovatív összetételű étrendi kiegészítő készítmény megvalósításába kezdtünk, beleértve a formuláció és a gyártástechnológia részletes kidolgozását, az első, az Európai Unió országaira érvényes notifikáció megszerzését, valamint a hatásosságot bemutató, átfogó klinikai vizsgálatának elvégzését is.

Az Endomedix két telephelyén működő kutatás 2020. december 19-én zárult, a projekt eredményeivel számos csatornán (rendezvényeken, a nyomtatott és digitális sajtóban, weboldalainkon és szakmai cikkekben) találkozhat. Amennyiben a projekttel kapcsolatban bármilyen kérdése lenne, kérjük bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kedvezményezett: Endomedix Kft.
Projekt neve: Innovatív táplálék-kiegészítő fejlesztése és klinikai vizsgálata
Projektkód: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00109
Vissza nem térítendő támogatás összege: 127,83 millió Ft
Visszatérítendő támogatás összege: 81,35 millió Ft